Pasta jajeczna z awokado

Pasta z jajek i awokadoPasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado to świetny pomysł na zdrowe, smaczne i szybkie śniadanie. Kanapki z pastą jajeczną świetnie sprawdzą się również na lunch do pracy czy na piknik. Pastą jajeczną z awokado można też obłożyć krakersy i podać jako mini przekąski na imprezach. Pasta jajeczna z awokado

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć z niego pestkę, zdjąć skórę i pokroić je w kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny i dodać do pokrojonych jajek dodając sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Pastę jajeczną z awokado połączyć z majonezem i rozetrzeć całość nieco widelcem, by nabrała ona konsystencji „papkowatej”.

Pastę jajeczną z awokado schłodzić przez kilka minut w lodówce, po czym podawać na ulubionym pieczywie, grzankach, krakersach.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
Mus dyniowo-jabłkowy
Mus dyniowo-jabłkowy

Mus dyniowo-jabłkowy W zeszłym roku istnym szaleństwem okazał się dżem z dyni. Już na początku tego roku żałowałam, że zrobiłam...

Zamknij