Rukola z fetą i granatem
Rukola z fetą, granatem i pomidorkami
Pyszna lekka sałatka: rukola z fetą. Wyrazista rukola, słona feta i słodki granat idealnie do siebie pasują. Do tego pomidorki i sos balsamiczny. Pychota!
Składniki:
- dwie garście rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser feta
- dojrzały owoc granatu
- oliwa z oliwek
- sos balsamiczny
Wymytą rukolę układamy na talerzu. Posypujemy pokruszonym serem feta i pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami. Z granatu wyjmujemy ziarna i posypujemy nimi sałatkę. Całość polewamy lekko oliwą i sosem. Sos można zrobić samemu lub skorzystać z gotowych.
Składniki na sos balsamiczny:
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki miodu
- szczypta soli
Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego!