Pasta z brokułów i jajek

Pasta z brokułów, jajekPasta z brokułów i jajek

Świetna pasta z brokułów i jajek do kanapek. Idealnie nadaje się na śniadanie, drugie śniadanie, czy nawet do posmarowania krakersów na przyjęcia (mini kanapeczki).Pasta z brokułów i jajek

Składniki:

  • 1/2 brokuła
  • 2 jajka
  • 1 malutki ząbek czosnku
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • sól
  • pieprz

Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie.

Jajka ugotować na twardo.

Do pojemnika malaksera wrzucić lekko ciepłe jeszcze podzielone różyczki brokuła, lekko ciepłe, obrane i pokrojone na mniejsze cząstki jajka, czosnek, masło i przyprawy. Całość zblendować na gładką pastę. W razie potrzeby dodając więcej przypraw.

Opcjonalnie do pasty z brokułów i jajek można dodać łyżkę gęstego jogurtu greckiego, ja pominęłam go.

Pastę z brokułów i jajek przechowywać w lodówce do kilku dni.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
Krem z brokułów i jarmużu
Krem z brokułów i jarmużu

Krem z brokułów i jarmużu Idealna zupa na zimę - krem z brokułów i jarmużu: rozgrzewa, syci, smakuje, a przy...

Zamknij