Makaron z polędwiczką wieprzową

Makaron z polędwiczką wieprzowąMakaron z polędwiczką wieprzową, suszonymi pomidorami i rukolą

Danie wręcz genialne w smaku! Makaron z polędwiczką wieprzową, z dodatkiem suszonych pomidorów i wyrazistej rukoli na pewno Wam się spodoba! To super danie na obiad, gdy upiekliście za dużą ilość polędwiczki 😉

Składniki:

  • kilka plastrów pieczonej polędwiczki wieprzowej w ziołach
  • ok. 160 g ulubionego makaronu
  • 5-6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
  • garść rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz

Polędwiczkę wieprzową upiec wcześniej według ulubionego przepisu.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Suszone pomidory pokroić w paski, rukolę dokładnie opłukać i odsączyć z wody.

W głębokiej patelni podgrzać olej i poddusić na niej pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Po 2 minutach dodać pokrojone pomidory suszone, a po kolejnej minucie ugotowany, odsączony makaron (bez przelewania go zimną wodą). Wszystko razem wymieszać, dodać rukolę i gdy tylko zacznie więdnąć, danie przełożyć na talerze.

Na górę położyć pokrojone w plastry polędwiczki wieprzowe.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
zupa brokułowa
Zupa brokułowa

Zupa brokułowa Pyszna, z nierozgotowanymi brokułami i warzywami, zdrowa zupa brokułowa to alternatywa dla kremu z brokułów. Jak większość zup,...

Zamknij