Makaron z polędwiczką wieprzową
Makaron z polędwiczką wieprzową, suszonymi pomidorami i rukolą
Danie wręcz genialne w smaku! Makaron z polędwiczką wieprzową, z dodatkiem suszonych pomidorów i wyrazistej rukoli na pewno Wam się spodoba! To super danie na obiad, gdy upiekliście za dużą ilość polędwiczki 😉
Składniki:
- kilka plastrów pieczonej polędwiczki wieprzowej w ziołach
- ok. 160 g ulubionego makaronu
- 5-6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
- garść rukoli
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- sól
- pieprz
Polędwiczkę wieprzową upiec wcześniej według ulubionego przepisu.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Suszone pomidory pokroić w paski, rukolę dokładnie opłukać i odsączyć z wody.
W głębokiej patelni podgrzać olej i poddusić na niej pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Po 2 minutach dodać pokrojone pomidory suszone, a po kolejnej minucie ugotowany, odsączony makaron (bez przelewania go zimną wodą). Wszystko razem wymieszać, dodać rukolę i gdy tylko zacznie więdnąć, danie przełożyć na talerze.
Na górę położyć pokrojone w plastry polędwiczki wieprzowe.
Smacznego!