Surówka z koprem włoskim

Surówka z koprem włoskimSurówka z koprem włoskim, selerem naciowym, jabłkiem i roszponką

Bardzo smaczna, zdrowa i mocno chrupiąca surówka z koprem włoskim, z dodatkiem selera naciowego, jabłka, roszponki, polana pysznym dressingiem. Świetnie pasuje do dań mięsnych, do grilla, a nawet jako przekąska między głównymi posiłkami.

Składniki:

  • 1 nieduża bulwa kopru włoskiego
  • 1 nieduże jabłko
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 garście sałaty roszponki
  • kilka łodyżek szczypiorku

Seler pozbawić „nitek”, pokroić w cienkie plasterki. Koper włoski przekroić na 4 ćwiartki i każdą pokroić w cienkie plasterki. Posiekać też łodyżki koperku, który jest przy bulwie. Jabłko pokroić na 4 ćwiartki, każdą część pokroić również w cienkie plasterki. Szczypiorek posiekać.

Sałatę wymytą i osuszoną ułożyć w salaterce. Dodać pozostałe składniki sałatki.

Składniki na dressing:

  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu płynnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli

Wszystkie składniki dressingu dokładnie ze sobą wymieszać (najlepiej w słoiczku, zamkniętym, potrząsać). Dressingiem polać surówkę z koprem włoskim, wszystko wymieszać.

Smacznego!

zmiksowana-pl-scroll
Przeczytaj inne:
szarlotka z migdałami prażonymi
Szarlotka z migdałami

Szarlotka z migdałami Jest to bardzo prosty przepis na smaczną szarlotkę z migdałami. Nie za słodki spód, warstwa soczystych, kwaśnych...

Zamknij