Szybkie lody jagodowe

szybkie lody jagodoweSzybkie lody jagodowe

Alternatywą dla tradycyjnych lodów na śmietance kremówce, lub orzeźwiających sorbetów, są szybkie lody jagodowe – jogurtowe. Szybkie lody jogurtowe wymyśliłam, gdy zajrzałam do zamrażalnika i znalazłam w nim pudełko pełne zeszłorocznych jagód. Nie chciało mi się czekać, by je rozmrozić i zrobić z nich np. koktajl, połączyłam je więc z jogurtem naturalnym i wyszły wspaniałe, o idealnej konsystencji jogurtowe lody jagodowe.

Składniki:

  • 500 g mrożonych jagód
  • 300 ml jogurtu naturalnego typu greckiego (gęstego)
  • 5 łyżek cukru pudru (lub więcej, jeśli lubicie bardziej słodkie lody)

jogurtowe lody jagodoweJogurt naturalny, jagody oraz cukier puder włożyć do misy malaksera (lub miksera do koktajli) i szybko, krótko zmiksować, by uzyskać jednolitą barwę. Szybkie lody jogurtowe są już gotowe 🙂 Prawda, że ekspresowo?

Szybkie lody jogurtowe przełożyć do pucharków, podawać od razu.

Według powyższego przepisu możecie zrobić też lody truskawkowe, lody malinowe lub wybrać jeszcze inne owoce, jakie macie obecnie w swojej zamrażalce.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe Najlepsze ciasto marchewkowe, jakie miałam okazję jeść! Jest po prostu przepyszne! Wilgotne, długo zachowujące świeżość, odpowiednio słodkie, z...

Zamknij