Deser bezowy

deser bezowy z bitą śmietaną i jagodamiDeser bezowy z owocami i bitą śmietaną

Deser zasługuje na nazwę deseru pod chmurką 🙂 Świeże owoce, chmurka z bitej śmietany i pokruszonej bezy – to na pewno zasmakuje każdemu!! Można użyć różnych owoców: malin, jagód, borówek, truskawek… Ja tym razem użyłam jagód i borówek. Deser zachwyci każdego, kto lubi połączenie lekko kwaskowatych owoców, słodkiego kremu i kruchej bezy.

Składniki na 4 pucharki:deser bezowy

  • ok. 1 szklanka owoców
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • kilka małych bez

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Bezy (mogą być z tego przepisu ale pieczone jako małe beziki a nie gniazdka bezowe) pokruszyć na drobne kawałki. W pucharkach układać w dowolnej kolejności: owoce, bitą śmietanę, pokruszone bezy. Deser bezowy podawać od razu.

Smacznego!

Przeczytaj inne:
masło orzechowe
Masło orzechowe

Domowe masło orzechowe O niebo lepsze niż kupne i przede wszystkim bez zbędnych "ulepszaczy". Nie sądziłam, że jego zrobienie jest...

Zamknij