Deser bezowy
Deser bezowy z owocami i bitą śmietaną
Deser zasługuje na nazwę deseru pod chmurką 🙂 Świeże owoce, chmurka z bitej śmietany i pokruszonej bezy – to na pewno zasmakuje każdemu!! Można użyć różnych owoców: malin, jagód, borówek, truskawek… Ja tym razem użyłam jagód i borówek. Deser zachwyci każdego, kto lubi połączenie lekko kwaskowatych owoców, słodkiego kremu i kruchej bezy.
- ok. 1 szklanka owoców
- 250 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka małych bez
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Bezy (mogą być z tego przepisu ale pieczone jako małe beziki a nie gniazdka bezowe) pokruszyć na drobne kawałki. W pucharkach układać w dowolnej kolejności: owoce, bitą śmietanę, pokruszone bezy. Deser bezowy podawać od razu.
Smacznego!