Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką
Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką
Zrobiłam tą sałatkę, gdy zostało mi trochę tuńczyka z dania głównego. Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką oraz dodatkiem świeżego szczypiorku była tak pyszna, że żałowałam, że tuńczyka zostało mi tak mało. Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką jest świetna zarówno do jedzenia samodzielnie, jak i do położenia jej na kanapkę. Jest bardzo zdrowa i naprawdę ekspresowa w wykonaniu!
Składniki:
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu lub serka twarogowego śmietankowego
- sól
- pieprz
Tuńczyka odcedzić z nadmiaru płynu, przerzucić do miski. Rzodkiewki i szczypiorek dokłądnie wymyć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek drobno posiekać. Oba produkty dodać do tuńczyka. Dodać również majonez/serek i całość połączyć ze sobą rozdrabniają lekko tuńczyka. Sałatkę z tuńczykiem i rzodkiewką doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić chwilę w lodówce.
Smacznego!